Malzemeler: - 500 gr. nohut
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ekmek içi taze
- 1/2 su bardağı un
- 2 su bardağı sıvı yağ kizartmak için
- 1/2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tahin
- 2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı
- 1 kahve kaşığı kimyon
- 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber arpa sehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dis sarımsak
Hazırlanışı:
Haşladığınız nohutları iyice ezdikten sonra ( kızartma için olan sıvıyağı hariç ) tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ama sıkı bir karışım elde edin. Karışımı 2,5 cm. çapında toplar haline getirip yuvarlayın ve unlayın.
Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız topları tavaya atıp 2-3 dakika açık kahverengi bir renk alana kadar kızartın.
Tavadan çıkardığınız nohut toplarını kağıt peçete üstünde süzdürün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun…