Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tek kullanımlık maya
Aldığı kadar un (5 su bardağı un)
İçi için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Tercihe göre 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
-Yoğurma kabında ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın, üzerine maya ve elediğiniz unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
-Yoğurduğunuz hamuru mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçaya ayırıp 6 beze yapın( Bezeleri üçerli iki gruba ayırın).
-Bezeleri hafif unladığınız zeminde 25-30 cm çapında açın. Aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üç yufkayı üst üste koyun. Üstteki yufkaya da haşhaşlı karışımdan sürdükten sonra üçlü yufkayı rulo yaparak sarın (Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde açarak üzerlerine haşhaş sürüp rulo yapın).
- Yaptığınız hamur rulosunu her iki taraftan hafifçe çekiştirerek uzattın. Sonra hamur rulosunu 2-3 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları yağladığınız tepsiye dik olarak sıralayın.
- Üzerlerine kalan yağlı haşhaşlı karışımdan sürün
-Tepsiyi mayalanması için sıcak bir ortamda (fırında veya güneş gören bir yerde) bir saat bekletin.
-Hamur mayalanıp iki misline ulaştığında, önceden ısıttığınız (200 derece) fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Haşhaşlı karışım: Büyükçe bir kasede sıvı yağ ile haşhaşı karıştırarak inceltin (Azıcık tuz ilave edin).
Tercihe göre dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz.