Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2012, 20:51   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fıstıklı Kebap




Malzemeler
  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 6 dilim külbastı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 4 çorba kaşığı antep fıstığı
  • Tuz

Fıstıklı Kebap Tarifi

Külbastılar tuzlanıp teflon bir tavada önlü arkalı kızartı-lır. Diğer yanda kıyma karıştırma kabına konulur. Soğan ve sar-mısak mutfak robotunda iyice çekilir. Tel süzgeç yardımı ile sa-dece suları kıymanın içine alınır. Antep fıstığı, tuz, karabiber eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan irice parçalar alınıp avucu-muzun içinde açılır ve kızarmış külbastılar köfte hamurunun içine konulup tamamen kapatılır. İri iri köfte görünümüne ula-şır. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Bütün domates 4′e bölünür. Sivri biberlerle birlikte ayrı bir kapta kebapların yanında kızar-maya bırakılır.Kebaplar fırından çıkınca alüminyum folyo ile kaplanmış kürdanlar kebaplar batırılıp süslenir. Domates ve sivri biberle birlikte servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat