Malzemeler - 500 gr. köftelik kıyma
- 6 dilim külbastı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarmısak
- 4 çorba kaşığı antep fıstığı
- Tuz
Fıstıklı Kebap Tarifi
Külbastılar tuzlanıp teflon bir tavada önlü arkalı kızartı-lır. Diğer yanda kıyma karıştırma kabına konulur. Soğan ve sar-mısak mutfak robotunda iyice çekilir. Tel süzgeç yardımı ile sa-dece suları kıymanın içine alınır. Antep fıstığı, tuz, karabiber eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan irice parçalar alınıp avucu-muzun içinde açılır ve kızarmış külbastılar köfte hamurunun içine konulup tamamen kapatılır. İri iri köfte görünümüne ula-şır. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Bütün domates 4′e bölünür. Sivri biberlerle birlikte ayrı bir kapta kebapların yanında kızar-maya bırakılır.Kebaplar fırından çıkınca alüminyum folyo ile kaplanmış kürdanlar kebaplar batırılıp süslenir. Domates ve sivri biberle birlikte servis yapılır.