Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2012, 19:17   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaymaklı Kayısı Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gr kuru kayısı
½ litre su
250 gr toz şeker
200gr kaymak
Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem)
½ çay bardağı çekilmiş antepfıstığı

Yapılışı

Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin. Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın. Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim. Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım. Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım. 1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim. Kaymak kısımlarına, çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan