30 Mart 2012, 19:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı Kayısı Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gr kuru kayısı ½ litre su 250 gr toz şeker 200gr kaymak Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem) ½ çay bardağı çekilmiş antepfıstığı Yapılışı Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin. Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın. Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim. Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım. Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım. 1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim. Kaymak kısımlarına, çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim. | |
|
Etiketler |
kaymaklı, kayısı, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 17:33 |
Kaymaklı Dondurma | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 19:10 |
Kaymaklı (kahramanmaraş) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 04 Ocak 2011 08:23 |
Yoğurtlu Kayısı Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:16 |
kaymaklı kadayıf tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:34 |