IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Feronia
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2019, 13:14   #1
Çevrimiçi
Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi

Müjgan Yurtseven'den nefis bir kabak tatlısı tarifi...
Türk mutfağının en lezzetli ve yapılışı kolay tatlılarından biri olan balkabağının tadına varabilmek için şekerini bol koymak gerekiyor. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirildiğinde şerbeti içine çekecek ve saydam ve iştah açıcı bir görüntü alacaktır.



Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 2 saate yakın

Malzemeler:
200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle;
1250 gr balkabağı, kabukları soyulmuş net ölçü
4 su bardağı toz şeker, yaklaşık 700 gr
Yarım su bardağı su

Üzerini süslemek için:
100 gr ceviz içi
100 gr kaymak
1 çorba kaşığı boziç*



Yapılışı:

1-Balkabaklarının kabuğa yakın yerlerinde yeşil bölümleri varsa kesip atın. 4-5 cm genişliğinde doğrayıp yıkayın. Geniş bir tencereye tek sıra halinde yerleştirin, üzerlerine şekeri serpin.
2-Eğer vaktiniz varsa geceden tencerenin kapağını kapatarak sabaha kadar kabaklar suyunu bırakana kadar bekletin. Su eklemenize gerek kalmadan pişirmeye başlayabilirsiniz.
3-Vaktim yok hemen yapmam gerekiyor derseniz üzerlerine şeker serptiğiniz balkabaklarının kenarından yarım su bardağı suyu akıtın ve tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 1,5-2 saat kabaklar saydamlaşana kadar pişirin.
4-Ocağı kapattıktan sonra soğuyana kadar tatlıyı tencerede bekletin.
5-Tamamen soğuyan tatlıyı ceviz içi, kaymak ve boziç ile süsleyip, kalan şerbetinden üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Notlar:

1- Kabak tatlısını pişirirken taşmaması için ateşin kısık olmasına dikkat edin!
2- *Boziç: Antep fıstığının olgunlaşmadan önceki haline verilen isim olan ‘boziç’i tatlı süslemelerinde kullanabilirsiniz.


Haberturk
Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi

Müjgan Yurtseven'den nefis bir kabak tatlısı tarifi...
Türk mutfağının en lezzetli ve yapılışı kolay tatlılarından biri olan balkabağının tadına varabilmek için şekerini bol koymak gerekiyor. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirildiğinde şerbeti içine çekecek ve saydam ve iştah açıcı bir görüntü alacaktır.



Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 2 saate yakın

Malzemeler:
200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle;
1250 gr balkabağı, kabukları soyulmuş net ölçü
4 su bardağı toz şeker, yaklaşık 700 gr
Yarım su bardağı su

Üzerini süslemek için:
100 gr ceviz içi
100 gr kaymak
1 çorba kaşığı boziç*



Yapılışı:

1-Balkabaklarının kabuğa yakın yerlerinde yeşil bölümleri varsa kesip atın. 4-5 cm genişliğinde doğrayıp yıkayın. Geniş bir tencereye tek sıra halinde yerleştirin, üzerlerine şekeri serpin.
2-Eğer vaktiniz varsa geceden tencerenin kapağını kapatarak sabaha kadar kabaklar suyunu bırakana kadar bekletin. Su eklemenize gerek kalmadan pişirmeye başlayabilirsiniz.
3-Vaktim yok hemen yapmam gerekiyor derseniz üzerlerine şeker serptiğiniz balkabaklarının kenarından yarım su bardağı suyu akıtın ve tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 1,5-2 saat kabaklar saydamlaşana kadar pişirin.
4-Ocağı kapattıktan sonra soğuyana kadar tatlıyı tencerede bekletin.
5-Tamamen soğuyan tatlıyı ceviz içi, kaymak ve boziç ile süsleyip, kalan şerbetinden üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Notlar:

1- Kabak tatlısını pişirirken taşmaması için ateşin kısık olmasına dikkat edin!
2- *Boziç: Antep fıstığının olgunlaşmadan önceki haline verilen isim olan ‘boziç’i tatlı süslemelerinde kullanabilirsiniz.


Haberturk
__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 07 Ocak 2019, 14:48   #2
Çevrimiçi
Cevap: Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi




çok severimm

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
balkabağı tatlı, ceviz, kaymak, tarif

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Elma Tatlısı Tarifi - 12 Aylık Bebek Yemeği PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:46
Balkabağı Tatlısı ArsenLupen Tatlılar 0 01 Şubat 2016 20:11
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:40
Kaymaklı Kayısı Tatlısı N999 Tatlılar 0 30 Mart 2012 19:17
kaymaklı kadayıf tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:34