İstanbul Pilavı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı tereyağı
•1,5-2 su bardağı tavuksuyu
• 1 çorba kaşığı badem içi
• 1 çorba kaşığı tuzsuz iç şamfıstığı
• 1 çay bardağı haşlanmış iç bezelye
• 1 tutam tel safran
• tuz, karabiber
• 2-3 tane tavuk ciğeri ve katısı Yapılışı:
Pirinçleri ılık suda bir süre beklettikten sonra duru suyu çıkana kadar çalkalayıp süzün.Bademleri ve fıstıkları kabuklan kabarana kadar ılık suda bekletip ayıklayın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin, badem ve fıstıkları 2-3 dakika tereyağında çevirin, iyice süzülmüş pirinçleri ilave edip tahta kaşık ile 2-3 dakika daha çevirin. Pirincinizin cinsine göre 1,5-2 bardak sıcak tavuk suyunu, haşlanmış bezelyeyi,ılık suda bekletilmiş bir tutam safranı, küçük küçük kesilmiş tavuk ciğer ve katılarını (isterseniz haşlanıp küçük küçük kesilmiş yarım tavuk göğsünü), yeterli tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın; önce harlı, sonra hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince temiz bir bez ile örterek çok hafif ateşte 15 dakika demlendirin.
Servis yaparken üzerine taze karabiber çekin.
Ve tabii ki bir tutam tarçın…
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |