IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 22:58   #1
Çevrimdışı
İstanbul Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı tereyağı
•1,5-2 su bardağı tavuksuyu
• 1 çorba kaşığı badem içi
• 1 çorba kaşığı tuzsuz iç şamfıstığı
• 1 çay bardağı haşlanmış iç bezelye
• 1 tutam tel safran
• tuz, karabiber
• 2-3 tane tavuk ciğeri ve katısı
Yapılışı:
Pirinçleri ılık suda bir süre beklettikten sonra duru suyu çıkana kadar çalkalayıp süzün.Bademleri ve fıstıkları kabuklan kabarana kadar ılık suda bekletip ayıklayın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin, badem ve fıstıkları 2-3 dakika tereyağında çevirin, iyice süzülmüş pirinçleri ilave edip tahta kaşık ile 2-3 dakika daha çevirin. Pirincinizin cinsine göre 1,5-2 bardak sıcak tavuk suyunu, haşlanmış bezelyeyi,ılık suda bekletilmiş bir tutam safranı, küçük küçük kesilmiş tavuk ciğer ve katılarını (isterseniz haşlanıp küçük küçük kesilmiş yarım tavuk göğsünü), yeterli tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın; önce harlı, sonra hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince temiz bir bez ile örterek çok hafif ateşte 15 dakika demlendirin.
Servis yaparken üzerine taze karabiber çekin.
Ve tabii ki bir tutam tarçın…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı tereyağı
•1,5-2 su bardağı tavuksuyu
• 1 çorba kaşığı badem içi
• 1 çorba kaşığı tuzsuz iç şamfıstığı
• 1 çay bardağı haşlanmış iç bezelye
• 1 tutam tel safran
• tuz, karabiber
• 2-3 tane tavuk ciğeri ve katısı
Yapılışı:
Pirinçleri ılık suda bir süre beklettikten sonra duru suyu çıkana kadar çalkalayıp süzün.Bademleri ve fıstıkları kabuklan kabarana kadar ılık suda bekletip ayıklayın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin, badem ve fıstıkları 2-3 dakika tereyağında çevirin, iyice süzülmüş pirinçleri ilave edip tahta kaşık ile 2-3 dakika daha çevirin. Pirincinizin cinsine göre 1,5-2 bardak sıcak tavuk suyunu, haşlanmış bezelyeyi,ılık suda bekletilmiş bir tutam safranı, küçük küçük kesilmiş tavuk ciğer ve katılarını (isterseniz haşlanıp küçük küçük kesilmiş yarım tavuk göğsünü), yeterli tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın; önce harlı, sonra hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince temiz bir bez ile örterek çok hafif ateşte 15 dakika demlendirin.
Servis yaparken üzerine taze karabiber çekin.
Ve tabii ki bir tutam tarçın…
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
istanbul, pilavı, İstanbul

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Luhum Pilavı Sır Makarnalar Pilavlar 0 18 Eylül 2011 17:36
Kastamonu pilavı Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 08:29
Yaz Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:43
Hint Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:37
Çin Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 12 Nisan 2009 17:51