Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2012, 23:41   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jambonlu Ve Üzümlü Risotto





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Jambonlu Ve Üzümlü Risotto
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika + 2-3 dakika dinlendirme süresi
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
  • 60 gr. tereyağı
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 125 gr. küp doğranmış füme dana eti
  • 400 gr. risotto pirinci (Arborio veya Carnaroli gibi)
  • 250 mi. sek beyaz şarap
  • 1 litre kaynar tavuk suyu
  • 350 gr. taze çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 1 küçük demet frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış
  • maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş beyazbiber
  • 125 gr. taze rendelenmiş Parmesan peyniri
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte eritin. Soğanları ve füme dana etini tavaya ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika yağda kavurun. • Pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşıncaya dek yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. • Şarabı pirinçlerin üzerine ekleyin ve alkol buharlaşana dek yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. • Tavuk suyundan 1 çorba kepçesi kadar alın ve pirinçlere ekleyin. Pirinçler suyu çekene dek karıştırarak pişirin. Bu şekilde tavuk suyunun tamamını pirinçlere çektirin. Bu işlem yaklaşık 15-18 dakika sürecektir. • Üzümleri, frenk soğanı ve maydonozu tencereye ekleyin. Tuz ve beyazbiber serpiştirin. • 2-3 dakika dinlendirin. • Risottonun üzerine Parmesan peyniri serpiştirin ve sıcak servis yapın.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan