IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:41   #1
Çevrimdışı
Jambonlu Ve Üzümlü Risotto


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Jambonlu Ve Üzümlü Risotto
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika + 2-3 dakika dinlendirme süresi
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
  • 60 gr. tereyağı
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 125 gr. küp doğranmış füme dana eti
  • 400 gr. risotto pirinci (Arborio veya Carnaroli gibi)
  • 250 mi. sek beyaz şarap
  • 1 litre kaynar tavuk suyu
  • 350 gr. taze çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 1 küçük demet frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış
  • maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş beyazbiber
  • 125 gr. taze rendelenmiş Parmesan peyniri
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte eritin. Soğanları ve füme dana etini tavaya ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika yağda kavurun. • Pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşıncaya dek yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. • Şarabı pirinçlerin üzerine ekleyin ve alkol buharlaşana dek yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. • Tavuk suyundan 1 çorba kepçesi kadar alın ve pirinçlere ekleyin. Pirinçler suyu çekene dek karıştırarak pişirin. Bu şekilde tavuk suyunun tamamını pirinçlere çektirin. Bu işlem yaklaşık 15-18 dakika sürecektir. • Üzümleri, frenk soğanı ve maydonozu tencereye ekleyin. Tuz ve beyazbiber serpiştirin. • 2-3 dakika dinlendirin. • Risottonun üzerine Parmesan peyniri serpiştirin ve sıcak servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Jambonlu Ve Üzümlü Risotto
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika + 2-3 dakika dinlendirme süresi
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
  • 60 gr. tereyağı
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 125 gr. küp doğranmış füme dana eti
  • 400 gr. risotto pirinci (Arborio veya Carnaroli gibi)
  • 250 mi. sek beyaz şarap
  • 1 litre kaynar tavuk suyu
  • 350 gr. taze çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 1 küçük demet frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış
  • maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş beyazbiber
  • 125 gr. taze rendelenmiş Parmesan peyniri
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte eritin. Soğanları ve füme dana etini tavaya ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika yağda kavurun. • Pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşıncaya dek yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. • Şarabı pirinçlerin üzerine ekleyin ve alkol buharlaşana dek yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. • Tavuk suyundan 1 çorba kepçesi kadar alın ve pirinçlere ekleyin. Pirinçler suyu çekene dek karıştırarak pişirin. Bu şekilde tavuk suyunun tamamını pirinçlere çektirin. Bu işlem yaklaşık 15-18 dakika sürecektir. • Üzümleri, frenk soğanı ve maydonozu tencereye ekleyin. Tuz ve beyazbiber serpiştirin. • 2-3 dakika dinlendirin. • Risottonun üzerine Parmesan peyniri serpiştirin ve sıcak servis yapın.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
jambonlu, risotto, ve, Üzümlü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jambonlu Patates Salatası NihaL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Şubat 2012 17:12
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:01
Jambonlu Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:29