Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri: - 2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı, (biraz da fırçayla sürmek için)
- 1 adet doğranmış iri kırmızı soğan
- 2 diş doğranmış sarmısak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
- 5 adet ezilmiş kakule badıcı
- 3 adet uzunlamasına şeritler halinde dilimlenmiş kabak
- 225 gram dilimlenmiş hellim peyniri
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet tarçın çubuğu
- 1 2/3 su bardağı veya 275 gram kuskus
- 50 gram kabuğu soyulup kavrulmuş bütün badem
- 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve küp halinde doğranmış şeftali
- 2 yemek kaşığı veya 25 gram tereyağı
- Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin.
2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin.
3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın.
4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın.
5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi
kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin.
6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın.
Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir.