IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:50   #1
Çevrimdışı
Hellimli Kuskus Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı, (biraz da fırçayla sürmek için)
  • 1 adet doğranmış iri kırmızı soğan
  • 2 diş doğranmış sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
  • 5 adet ezilmiş kakule badıcı
  • 3 adet uzunlamasına şeritler halinde dilimlenmiş kabak
  • 225 gram dilimlenmiş hellim peyniri
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 2/3 su bardağı veya 275 gram kuskus
  • 50 gram kabuğu soyulup kavrulmuş bütün badem
  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve küp halinde doğranmış şeftali
  • 2 yemek kaşığı veya 25 gram tereyağı
  • Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin.
2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin.
3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın.
4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın.
5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi
kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin.
6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın.

Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı, (biraz da fırçayla sürmek için)
  • 1 adet doğranmış iri kırmızı soğan
  • 2 diş doğranmış sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
  • 5 adet ezilmiş kakule badıcı
  • 3 adet uzunlamasına şeritler halinde dilimlenmiş kabak
  • 225 gram dilimlenmiş hellim peyniri
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 2/3 su bardağı veya 275 gram kuskus
  • 50 gram kabuğu soyulup kavrulmuş bütün badem
  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve küp halinde doğranmış şeftali
  • 2 yemek kaşığı veya 25 gram tereyağı
  • Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin.
2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin.
3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın.
4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın.
5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi
kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin.
6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın.

Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hellimli, kuskus, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuskus Salatası Dilara Salatalar Mezeler 0 23 Nisan 2010 12:57
Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:40
Kuskus Kazablanka YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 05:26
Cevizli Peynirli Kuskus YapraK Makarnalar Pilavlar 0 11 Ocak 2010 19:19
Kro kız tarifi Süslü Komedi ve Mizah 2 22 Şubat 2009 16:12