IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hellimli Kuskus Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı, (biraz da fırçayla sürmek için)
  • 1 adet doğranmış iri kırmızı soğan
  • 2 diş doğranmış sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
  • 5 adet ezilmiş kakule badıcı
  • 3 adet uzunlamasına şeritler halinde dilimlenmiş kabak
  • 225 gram dilimlenmiş hellim peyniri
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 2/3 su bardağı veya 275 gram kuskus
  • 50 gram kabuğu soyulup kavrulmuş bütün badem
  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve küp halinde doğranmış şeftali
  • 2 yemek kaşığı veya 25 gram tereyağı
  • Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin.
2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin.
3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın.
4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın.
5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi
kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin.
6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın.

Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hellimli, kuskus, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuskus Salatası Dilara Salatalar Mezeler 0 23 Nisan 2010 12:57
Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:40
Kuskus Kazablanka YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 05:26
Cevizli Peynirli Kuskus YapraK Makarnalar Pilavlar 0 11 Ocak 2010 19:19
Kro kız tarifi Süslü Komedi ve Mizah 2 22 Şubat 2009 16:12