Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2012, 23:54   #1
Çevrimiçi
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz Mahsüllü Pilav





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 orta boy soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
• 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
• 1 büyük domates
• tuz, yenibahar, karabiber
• 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
• dereotu
• 40 iç midye
• 400 gram karides
• 500 gram 10 dakika haşlanıp, iri iri parçalanmış mezgit
Yapılışı: Pirinci duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün, yağdan 1-2 kaşık ayırıp tencerenizde hafif kızdırın, soğanları ve fıstıkları kavurun, pirinci ilave edip 2 dakika daha çevirin.
Rendelediğiniz domatesi, ayıklayıp sıcak suda pişirdiğiniz kuşüzümlerini, tuzu, şekeri, midyeleri ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika harlı ateşte, sonra üstünü bez ile kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada ayırdığınız yağı bir tavaya koyarak mezgitleri ve karidesleri

2-3 dakika soteleyin. Ateşten indirdiğiniz pilavı geniş bir kaba çevirin, taze çekilmiş karabiber, yenibahar, karides ve mezgitler ile harmanlayın. Üzerine bol dereotu serpip, oda sıcaklığında servis yapın (arzu ederseniz pişerken suda bekletilmiş bir tutam tel safran ekleyebilirsiniz).

Bu da bir ana yemek olarak düşünülmeli.

Not: Mezgitleri yanmaz tavada yağsız soteleyebilirsiniz.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet