IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:54   #1
Çevrimdışı
Deniz Mahsüllü Pilav


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 orta boy soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
• 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
• 1 büyük domates
• tuz, yenibahar, karabiber
• 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
• dereotu
• 40 iç midye
• 400 gram karides
• 500 gram 10 dakika haşlanıp, iri iri parçalanmış mezgit
Yapılışı: Pirinci duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün, yağdan 1-2 kaşık ayırıp tencerenizde hafif kızdırın, soğanları ve fıstıkları kavurun, pirinci ilave edip 2 dakika daha çevirin.
Rendelediğiniz domatesi, ayıklayıp sıcak suda pişirdiğiniz kuşüzümlerini, tuzu, şekeri, midyeleri ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika harlı ateşte, sonra üstünü bez ile kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada ayırdığınız yağı bir tavaya koyarak mezgitleri ve karidesleri

2-3 dakika soteleyin. Ateşten indirdiğiniz pilavı geniş bir kaba çevirin, taze çekilmiş karabiber, yenibahar, karides ve mezgitler ile harmanlayın. Üzerine bol dereotu serpip, oda sıcaklığında servis yapın (arzu ederseniz pişerken suda bekletilmiş bir tutam tel safran ekleyebilirsiniz).

Bu da bir ana yemek olarak düşünülmeli.

Not: Mezgitleri yanmaz tavada yağsız soteleyebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 orta boy soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
• 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
• 1 büyük domates
• tuz, yenibahar, karabiber
• 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
• dereotu
• 40 iç midye
• 400 gram karides
• 500 gram 10 dakika haşlanıp, iri iri parçalanmış mezgit
Yapılışı: Pirinci duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün, yağdan 1-2 kaşık ayırıp tencerenizde hafif kızdırın, soğanları ve fıstıkları kavurun, pirinci ilave edip 2 dakika daha çevirin.
Rendelediğiniz domatesi, ayıklayıp sıcak suda pişirdiğiniz kuşüzümlerini, tuzu, şekeri, midyeleri ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika harlı ateşte, sonra üstünü bez ile kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada ayırdığınız yağı bir tavaya koyarak mezgitleri ve karidesleri

2-3 dakika soteleyin. Ateşten indirdiğiniz pilavı geniş bir kaba çevirin, taze çekilmiş karabiber, yenibahar, karides ve mezgitler ile harmanlayın. Üzerine bol dereotu serpip, oda sıcaklığında servis yapın (arzu ederseniz pişerken suda bekletilmiş bir tutam tel safran ekleyebilirsiniz).

Bu da bir ana yemek olarak düşünülmeli.

Not: Mezgitleri yanmaz tavada yağsız soteleyebilirsiniz.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
deniz, mahsüllü, pilav

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Manzaraları,Deniz Resimleri Afrodit Denizcilik 1 14 Nisan 2012 01:52
Deniz Bizde Siz'deniz - Gökhan İnesi Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Ekim 2011 16:38