Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Cheesecake:
20gr. margarin
175 gr. tuzsuz etimek
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 +1/4 bardak toz şeker *
4 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon rendesi
1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
500 gr. tuzsuz lor peyniri
500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
Karamelize nektarin:
140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
25gr katı yağ, soğuk
4 nektarin
Hazırlanması:
Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.) Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın. 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.) Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın. |