Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2012, 15:45   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahududulu Sorbe tarifi




Ahududulu Sorbe tarifi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
450 gram taze ya da donmuş ahududu
1 su bardağı portakal suyu

Süsleme için
1 demet nane
Karışık yumuşak meyve (çilek
, yabanmersini, vişne, kiraz gibi)
Tatlının yapılışı
Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup şeker tamamen eriyene kadar sürekli ka­rıştırarak ısıtın. Kaynayınca altını kapatıp so­ğumaya bırakın. Ahududuları portakal su­yuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdekleri ve posaları çıkarın.
Şurubu ahududu püresiyle karıştırıp bir kaba dökün ve buzluğa koyun. Kenarları donana kadar yaklaşık iki saat buzlukta bıra­kın. Sonra çıkarıp mutfak robotunda iyice çırpıp tekrar buzluğa koyup tamamen don­ması için dört saat buzlukta bırakın.
Servisten yaklaşık 30 dakika önce buz­dolabına koyup hafifçe yumuşayana ka­dar bekletin. Büyük bir nane dalını servis ta­bağının kenarına ekleyin.
Nane yapraklarını üzerinde bırakıp çi­lekleri ikiye bölün. Diğer meyvelerle birlikte nane yapraklarının üzerine koyun. Ahududu saikımlarıyla süsleyip diğer mey­veleri de üzerine koyun. Tabağın ortasına da sorbeden döküp servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet