Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Temmuz 2012, 18:25   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kepekli Kayısılı Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

- 16 Çorba Kaşığı Esmer Toz Şeker
- 25 Adet Kayısı
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Vanilya

Hamuru İçin

- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ayran
- 2 Çorba Kaşığı Buğday Unu
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay kaşığı Karbonat
- 2 Su bardağı Kepekli Un
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Tuz

Süsü İçin

- Kararında Çikolata, Kiraz, Limon Kabuğu Rendesi

Hazırlanışı

Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Üzerine esmerşekeri ekleyin ve 1-2 dakika bekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ekleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine kayısıların kesik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Diğer taraftan hamuru hazırlamak için, yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine tozşekeri ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi de ekleyin. Hazırladığınız hamuru kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kiraz, rendelenmiş limon kabuğu ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan