16 Temmuz 2012, 18:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kepekli Kayısılı Pasta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 16 Çorba Kaşığı Esmer Toz Şeker - 25 Adet Kayısı - 4 Çorba Kaşığı Tereyağı - 1 Paket Vanilya Hamuru İçin - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ayran - 2 Çorba Kaşığı Buğday Unu - 1 Paket Kabartma Tozu - 1 Çay kaşığı Karbonat - 2 Su bardağı Kepekli Un - 1 Su bardağı Sıvı Yağ - 1 Çay bardağı Toz Şeker - 2 Adet Yumurta - Kararında Tuz Süsü İçin - Kararında Çikolata, Kiraz, Limon Kabuğu Rendesi Hazırlanışı Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Üzerine esmerşekeri ekleyin ve 1-2 dakika bekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ekleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine kayısıların kesik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Diğer taraftan hamuru hazırlamak için, yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine tozşekeri ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi de ekleyin. Hazırladığınız hamuru kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kiraz, rendelenmiş limon kabuğu ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
kayısılı, kepekli, pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Meyveli kümbet pasta tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 21 Haziran 2012 16:08 |
Kümbet Yaylası | Sır | Karadeniz Bölgesi | 0 | 03 Kasım 2010 11:42 |
Meyveli Kirpi Pasta Tarifi | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:48 |
Meyveli Milföy Pasta | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:34 |