Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2012, 16:19   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atsiye Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler:

½ kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı atsiye (ham mercimek)
½ su bardağı dövme aşurelik buğday
100 gr tereyağı
¼ çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı:


1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir.

1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan