![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Atsiye Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı atsiye (ham mercimek) ½ su bardağı dövme aşurelik buğday 100 gr tereyağı ¼ çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı reyhan 1 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pul biber Yapılışı: 1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir. 1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır. | |
| ![]() |
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli tavuk suyu çorbası tarifi: Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 4 | 20 Nisan 2019 10:07 |
Aşk Çorbası | PySSyCaT | Çorbalar | 8 | 11 Ekim 2017 18:27 |
Lor Çorbası | Ebru | Çorbalar | 0 | 18 Mart 2016 15:26 |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |