06 Eylül 2012, 18:07
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sebzeli Koyuneti Haşlama
Malzemeler
* 1 kg koyun eti (Kemikli parça et)
* 3 Havuç
* 4 patates
* 1 Kereviz
* 3 Soğ’an
* 1 demet maydanoz
* Tuz
* 1 – 2 Limon suyu
* 1 – 2 yumurta sarısı Sebzeli Koyuneti Haşlama tarifi
Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
Küçük doğranmış havuç,kereviz ve dörde bölünmüş soğan,tuz konup kapağı kapatılır.
Harlı ateşte,düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
Soğuyunca kapak açılır.Yumurta sarısı ve Limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilâve edilir,
Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
__________________ 𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα vє
αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum .. |
|
| |