06 Eylül 2012, 18:10
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Beşamel Salçalı Pirzola
Malzemeler
* 10 adet kuzu veya koyun pirzola
* 2 kaşık margarin
* 3 kaşık un
* 1,5 su bardağı süt
* 2 yumurta
* 1 Çorba kaşığı rende kaşar peyniri
* Tuz ve karabiber
* 1 Su bardağı zeytinyağ ve ayçiçek yağı(Kızartma için.) Beşamel Salçalı Pirzola Tarifi
BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur.Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir.Ilınınca yumurtalar kırılır.Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir.Yağda kızartılarak pişirilir.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra pirzolaların iki tarafı,hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.
__________________ 𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα vє
αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum .. |
| |