Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2012, 12:57   #1
Çevrimdışı
Katherina
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tekke Kebabı




Tekke Kebabı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir kilo kemikli koyun eti
Beş adet soğan
İki adet domates
Bir kahve kaşığı karabiber
Dört çorba kaşığı yağ
Üçyüz gram kuskus
Dört bardak sıcak su
Bir tutam tuz





Tekke Kebabının Tarifi

Bugün tarifini vereceğimiz Tekke Kebabı tarifi, Anadolu mutfağının köklü geçmişe sahip yemek tariflerinden biridir .Büyükçe bir tencerenin içerisine kemikli etimizi , iki adet domatesi ve iki adet soğanı birlikte koyup etler tüm suyu çekinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.Etler suyu çekince içerisine bir buçuk bardak sıcak su , yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave ederek çok düşük ateş üzerinde iki saat süre ile pişirmeye devam ediyoruz. Başka bir tencere içerisine üç adet doğranmış soğan dört çorba kaşığı yağı koyarak beş dakika kadar , soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içerisine iki buçuk bardak sıcak suyu ve kuskusu da ilave ediyoruz.Orta ateşte kuskuslar suyunu çeken kadar pişiriyoruz. Kuskus suyunu çektikten sonra pilav usulü bir süre beklemeye alarak , kuskusun demlenmesini sağlıyoruz. Ardından pişmiş olan etler kuskusun yanına konularak servis yapılır


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat