02 Ekim 2012, 12:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tekke Kebabı Tekke Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bir kilo kemikli koyun eti Beş adet soğan İki adet domates Bir kahve kaşığı karabiber Dört çorba kaşığı yağ Üçyüz gram kuskus Dört bardak sıcak su Bir tutam tuz Tekke Kebabının Tarifi Bugün tarifini vereceğimiz Tekke Kebabı tarifi, Anadolu mutfağının köklü geçmişe sahip yemek tariflerinden biridir .Büyükçe bir tencerenin içerisine kemikli etimizi , iki adet domatesi ve iki adet soğanı birlikte koyup etler tüm suyu çekinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.Etler suyu çekince içerisine bir buçuk bardak sıcak su , yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave ederek çok düşük ateş üzerinde iki saat süre ile pişirmeye devam ediyoruz. Başka bir tencere içerisine üç adet doğranmış soğan dört çorba kaşığı yağı koyarak beş dakika kadar , soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içerisine iki buçuk bardak sıcak suyu ve kuskusu da ilave ediyoruz.Orta ateşte kuskuslar suyunu çeken kadar pişiriyoruz. Kuskus suyunu çektikten sonra pilav usulü bir süre beklemeye alarak , kuskusun demlenmesini sağlıyoruz. Ardından pişmiş olan etler kuskusun yanına konularak servis yapılır | |
|
Etiketler |
kebabı, tekke |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fatih Tekke (1977 - .... ) | Liaaa | Sporcular | 0 | 11 Haziran 2012 01:38 |
Tekke ve Zaviye Nedir | Liaaa | İslamiyet | 0 | 06 Nisan 2012 18:30 |