Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•200 gram tereyağı
•3 adet yumurta sarısı
•Ardıç tohumu
•Defne yaprağı
•Safran
•1 adet limon
•Sirke
•Beyaz şarap
•Tuz
•Karabiber
HAZIRLANIŞI
•70 ml şarap, 30 ml sirke, defneyaprağı ve 2 adet ardıç tohumunu kaynatın. Buharlaştıktan sonra sirke ve şarap yarı ölçüsüne geldiğinde ocaktan alın.
•Süzdükten sonra yumurta sarıları ile karıştırıp benmari usulü kısık ateşte ısıtın. Yoğunlaşmaya başladığında karıştırın ve ocaktan alıp eritilmiş sıcak tereyağını yavaşça içine döküp karışımı çırpın.
•Hazırladığınız sosu bir tutam tuz, karabiber, limon suyu ve bir tutam safranla tatlandırın. Bu sosu haşlanmış sebze ve balıkla ılık olarak servis yapabilirsiniz.