11 Ekim 2012, 14:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Safranlı Hollandaise Sos Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER •200 gram tereyağı •3 adet yumurta sarısı •Ardıç tohumu •Defne yaprağı •Safran •1 adet limon •Sirke •Beyaz şarap •Tuz •Karabiber HAZIRLANIŞI •70 ml şarap, 30 ml sirke, defneyaprağı ve 2 adet ardıç tohumunu kaynatın. Buharlaştıktan sonra sirke ve şarap yarı ölçüsüne geldiğinde ocaktan alın. •Süzdükten sonra yumurta sarıları ile karıştırıp benmari usulü kısık ateşte ısıtın. Yoğunlaşmaya başladığında karıştırın ve ocaktan alıp eritilmiş sıcak tereyağını yavaşça içine döküp karışımı çırpın. •Hazırladığınız sosu bir tutam tuz, karabiber, limon suyu ve bir tutam safranla tatlandırın. Bu sosu haşlanmış sebze ve balıkla ılık olarak servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
hollandaise, safranlı, sos, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Chicken Breasts With Hollandaise Sauce - Soslu Tavuk Göğsü İngilizce Yemek Tarifi | Liaaa | Yemek Tarifleri | 0 | 17 Mayıs 2012 20:24 |
Safranlı sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:58 |
Safranlı aşure (karabük) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 07 Ocak 2011 16:14 |
Ponçik Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:15 |
Kro kız tarifi | Süslü | Komedi ve Mizah | 2 | 22 Şubat 2009 16:12 |