Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2012, 20:40   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişte Zahter Soslu Karışık Et





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

•250 gram haşlanmış veya konserve barbunya
•250 gram haşlanmış taze iç bakla
•200 gram kuzu eti
•200 gram tavuk eti
•200 gram dana eti
•Taze zahter
•Orta boy bambu şiş
•Maydanoz
•Sızma zeytinyağı
•Tuz
•Karabiber

HAZIRLANIŞI

•Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin.
•Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın.
•Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan