24 Ekim 2012, 20:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şişte Zahter Soslu Karışık Et Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER •250 gram haşlanmış veya konserve barbunya •250 gram haşlanmış taze iç bakla •200 gram kuzu eti •200 gram tavuk eti •200 gram dana eti •Taze zahter •Orta boy bambu şiş •Maydanoz •Sızma zeytinyağı •Tuz •Karabiber HAZIRLANIŞI •Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin. •Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın. •Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın. | |
|
Etiketler |
karışık, soslu, zahter, Şişte |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şişte Küp Peynir Domates | KarakıZ | Tatlılar | 2 | 08 Şubat 2012 23:05 |
Zahter mucizesi | System | Sağlık Köşesi | 0 | 10 Eylül 2011 21:45 |
Zahter (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:57 |
Zahter turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:46 |
Zahter - Dağ Kekiği Salatası | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Eylül 2009 05:13 |