Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2012, 11:59   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmasiye Nasıl Yapılır




Elmasiyenin Türk mutfağına mı, yoksa yabancı mutfağa mı ait olduğu tartışma konusudur.

Bu da jelatin isminin bize yabancı oluşundan ileri gelmektedir.

Seneler önce elmasiye, mutfağın zor yapılan lüks tatlısı idi. Bugün hafifliği bakımından her yerde tercih edilir bir tatlısı olmuştur.

Bilhassa her çeşit yumuşak meyvalarla, kaymakla derin olmayan ayaklı bardaklarda yapılması tercih edilmelidir.

Bardakların büyüklüğüne göre 100 gramdan 200 gr. kadar likid alırlar. 150 gr.lık bardaklar ideal porsiyonluklardır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet