Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:- 3 Çorba kaşığı Tel Şehriye
- 2 Çorba kaşığı Dövülmüş Ceviz
- 2 Çorba kaşığı Çekilmiş Fındık
- 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
- 2 Çorba kaşığı Badem
- 1 Kilogram Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- Yarım Çorba Kaşığı Patates Nişastası
- 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın.