IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2012, 18:13   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şehriyeli Muhallebi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Çorba kaşığı Tel Şehriye
  • 2 Çorba kaşığı Dövülmüş Ceviz
  • 2 Çorba kaşığı Çekilmiş Fındık
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Çorba kaşığı Badem
  • 1 Kilogram Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Çorba Kaşığı Patates Nişastası
  • 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Çorba kaşığı Tel Şehriye
  • 2 Çorba kaşığı Dövülmüş Ceviz
  • 2 Çorba kaşığı Çekilmiş Fındık
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Çorba kaşığı Badem
  • 1 Kilogram Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Çorba Kaşığı Patates Nişastası
  • 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
muhallebi, Şehriyeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehriyeli Taşlık Çorbası YapraK Çorbalar 0 11 Ocak 2010 18:15
Tel Şehriyeli Konsome Çorbası YapraK Çorbalar 0 25 Aralık 2009 20:58
Şehriyeli Yoğurtlu Çorba YapraK Çorbalar 0 26 Eylül 2009 18:07
Şehriyeli Domates Çorbası Dilara Çorbalar 0 02 Mayıs 2009 08:21
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Heidi Et Yemekleri 1 13 Mart 2009 00:12