28 Ekim 2008, 23:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 çorba kasığı margarin 2 su bardağı arpa şehriye 2 çorba kasığı kuşbaşı et 2 adet biber 10 adet arpacık soğan 2 adet domates 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Kimyon, karabiber Tuz Hazırlanışı: Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su bardağı suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
arpa, yahnisi, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Arpa ve Faydaları | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 08 Temmuz 2013 00:45 |
Arpa lebenisi (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:21 |
12 Eylül'de bir arpa boyu | Ruj | Haber Arşivi | 1 | 14 Aralık 2010 12:02 |
Arpa Şehriye Salatası | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 23:03 |