Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 3 Su Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Tatlı kaşığı Yaş Bira Mayası
- 2 Çorba kaşığı Margarin
- 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Zeytin Yağı
- Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.
4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.
5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için).
6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.