IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:47   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lokma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tatlı kaşığı Yaş Bira Mayası
  • 2 Çorba kaşığı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • 2 Su Bardağı Zeytin Yağı
  • Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.
4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.
5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için).
6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tatlı kaşığı Yaş Bira Mayası
  • 2 Çorba kaşığı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • 2 Su Bardağı Zeytin Yağı
  • Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.
4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.
5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için).
6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
lokma

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pirincli Elmalı Lokma BuYuCu Tatlılar 0 03 Temmuz 2012 11:31
Kartal’a kolay lokma Feronia Spor Haberleri 0 27 Ağustos 2010 15:25
Kestaneli ve pastırmalı lokma YapraK Tatlılar 0 10 Nisan 2009 06:42
Son lokma. FaiL Serbest Kürsü 0 02 Mart 2009 05:50