Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:03   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hanım Göbeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 100 Gram Margarin
  • 4 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • Çeyrek Limon
  • Yeteri kadar Tuz
  • 2 Su Bardağı Un
  • Yarım Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Zeytin Yağı (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak durumagelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında
yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.
4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.
5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.
Not:
1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir.
2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir.
3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet