Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erikli Toplar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 400 Gram Patates
  • 50 Gram Nişasta
  • 15 Gram İrmik
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Yarım Paket Vanilya
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 50 Gram Margarin
  • 8 Adet Erik
  • Bir Miktar Tarçın
  • 50 Gram Galeta Unu
  • Bir Miktar Çekilmiş Fındık
  • Bir Miktar Pudra Şekeri
Yapılışı:
Patatesin kabuklarını soyup büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Tuzlu suda haşlayıp ardından biraz soğumaları için bir kenarda bekletin. Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun.
Erikleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir miktar tarçın serpin.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın. Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın. Yeniden top olarak şekillendirin.
Büyük bir tencerede su kaynatın. Erikli topları kaynar suda 6 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet