IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:35   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erikli Toplar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 400 Gram Patates
  • 50 Gram Nişasta
  • 15 Gram İrmik
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Yarım Paket Vanilya
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 50 Gram Margarin
  • 8 Adet Erik
  • Bir Miktar Tarçın
  • 50 Gram Galeta Unu
  • Bir Miktar Çekilmiş Fındık
  • Bir Miktar Pudra Şekeri
Yapılışı:
Patatesin kabuklarını soyup büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Tuzlu suda haşlayıp ardından biraz soğumaları için bir kenarda bekletin. Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun.
Erikleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir miktar tarçın serpin.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın. Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın. Yeniden top olarak şekillendirin.
Büyük bir tencerede su kaynatın. Erikli topları kaynar suda 6 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 400 Gram Patates
  • 50 Gram Nişasta
  • 15 Gram İrmik
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Yarım Paket Vanilya
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 50 Gram Margarin
  • 8 Adet Erik
  • Bir Miktar Tarçın
  • 50 Gram Galeta Unu
  • Bir Miktar Çekilmiş Fındık
  • Bir Miktar Pudra Şekeri
Yapılışı:
Patatesin kabuklarını soyup büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Tuzlu suda haşlayıp ardından biraz soğumaları için bir kenarda bekletin. Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun.
Erikleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir miktar tarçın serpin.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın. Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın. Yeniden top olarak şekillendirin.
Büyük bir tencerede su kaynatın. Erikli topları kaynar suda 6 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
erikli, toplar

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma BuYuCu Tatlılar 0 03 Temmuz 2012 11:38
Erikli Pay Tarifi Violent Tatlılar 0 16 Haziran 2012 00:18
Erikli Kuzu Kebabı YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Eylül 2009 18:52