IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BuYuCu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:38   #1
Çevrimdışı
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma




Malzemeler

4-6 kişilik

4 su bardağı (500 g) mürdümeriği
4 yemek kaşığı (60 ml) su
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
2/3 su bardağı (150 g) çırpılmış krema
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)
Yarım su bardağı (120 g) kaymak

Süslemek için;
nane yaprakları
Servis için, birkaç tane beze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erikli Ve Kaymaklı Dondurma Tarifi

1-Erikleri, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Kapağını kapatıp, yumuşak bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Mutfak robotunda ya da blender’de çekip püre haline getirin. Sonra bu püreyi süzgece döküp, altına kase koyup süzün. Soğuması için buzdolabına koyun.
3-Soğuyan püreyi, plastik bir kaba koyun. Kremayı, hafifçe yoğunlaşana kadar çırpın; ancak kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Pürenin içine yeşil pasta boyasını (terci-hinize bağlı) koyun. 2 saat buzdolabında bekletin. Çatal ya da blender’la karıştırıp tekrar buzluğa koyun ve 2 saat dondurun.
4-Eğer elinizle yapacaksanız, dondurmayı tekrar ezip kaymağı ilave edin ve 2-3 saat buzlukta donmaya bırakın. Eğer dondurma yapma makinesi kullanacaksanız, soğutulmuş püreyi çırpılmış kremayla karıştırın. Sonra yeşil pasta boyasından birkaç damla damlatın. Katılaşana ve yarı donmuş kıvama gelene kadar makineden geçirin. Kaymağı da ekleyip, kaimlaşana kadar makinede çevirmeye devam edin.
5-Dondurmayı, bir kepçeyle kaselere ya da küçük tabaklara koyup, nane yaprakları ve birkaç adet bezeyle birlikte servis yapın
Malzemeler

4-6 kişilik

4 su bardağı (500 g) mürdümeriği
4 yemek kaşığı (60 ml) su
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
2/3 su bardağı (150 g) çırpılmış krema
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)
Yarım su bardağı (120 g) kaymak

Süslemek için;
nane yaprakları
Servis için, birkaç tane beze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erikli Ve Kaymaklı Dondurma Tarifi

1-Erikleri, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Kapağını kapatıp, yumuşak bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Mutfak robotunda ya da blender’de çekip püre haline getirin. Sonra bu püreyi süzgece döküp, altına kase koyup süzün. Soğuması için buzdolabına koyun.
3-Soğuyan püreyi, plastik bir kaba koyun. Kremayı, hafifçe yoğunlaşana kadar çırpın; ancak kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Pürenin içine yeşil pasta boyasını (terci-hinize bağlı) koyun. 2 saat buzdolabında bekletin. Çatal ya da blender’la karıştırıp tekrar buzluğa koyun ve 2 saat dondurun.
4-Eğer elinizle yapacaksanız, dondurmayı tekrar ezip kaymağı ilave edin ve 2-3 saat buzlukta donmaya bırakın. Eğer dondurma yapma makinesi kullanacaksanız, soğutulmuş püreyi çırpılmış kremayla karıştırın. Sonra yeşil pasta boyasından birkaç damla damlatın. Katılaşana ve yarı donmuş kıvama gelene kadar makineden geçirin. Kaymağı da ekleyip, kaimlaşana kadar makinede çevirmeye devam edin.
5-Dondurmayı, bir kepçeyle kaselere ya da küçük tabaklara koyup, nane yaprakları ve birkaç adet bezeyle birlikte servis yapın
__________________
[RIGHT][SIGPIC][/SIGPIC][/RIGHT]
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurma, erikli, kaymaklı, ve

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erikli Pay Tarifi Violent Tatlılar 0 16 Haziran 2012 00:18
Kaymaklı Dondurma KarakıZ Tatlılar 0 21 Ekim 2011 19:10
Kaymaklı (kahramanmaraş) Sır Yöresel Yemekler 0 04 Ocak 2011 08:23