21 Ekim 2011, 19:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı Dondurma 1 kg. koyun sütü 1 Su bardağı şeker 1 Dolu çay kaşığı salep Temiz bir kabın içinde süt kaynatılır şeker konur. Salep soğuk su ile sulandırılıp süte kayılır. Bir tel çırpıcı ile çırparak beraberce kaynatılırateşten alnıp soğumaya bırakılır. Bir kaba içine tülbentle süt süzülür. kabıyla birlikte buzdolabının buzluğuna konur Her saat başı buzluktan alınrak kaşıkla iyice çırpılır tekrar buzluğa konur. Buişlem en az 5 defa yapılmalıdır. İyice sünüp uzamaya başlayınca yenebilir.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
dondurma, kaymaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaymaklı (kahramanmaraş) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 04 Ocak 2011 08:23 |
Sacta kaymaklı yufka (ardahan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:05 |
kaymaklı kadayıf tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:34 |
Dondurma | konTes | Merak Ettikleriniz | 1 | 10 Mart 2009 18:58 |