Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2012, 22:02   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü İrmik Helvası (2 tarif)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye ekleyin, bir iki kez karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
Diğer yandan yağ ile fıstıkları derin bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Ardından irmiği ekleyin ve sürekli karıştırmak sureti ile orta ateşte kavurun. İrmiğin rengi kahverengi olduğunda ocağın altını kısın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken, bir yandan şerbeti yavaş yavaş dökün (üzerinize sıçrayabilir, dikkatli olun).
Şerbeti çekene kadar helvayı karıştırmaya devam edin. Ancak çok katılaşmaması gerektiği için yumuşak kıvamda olacak şekilde altını kapatın.
Sıcakken servis kabına (borcam) dökün. Soğuyunca servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet