Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:- 2 Su Bardağı Ceviz İçi
- 1 Su Bardağı Margarin
- 1 Çorba kaşığı Toz Şeker
- Yarım Kilogram Tahin Helva
- 2 Su Bardağı Süt
- 2 Su Bardağı Petibör Bisküvi
- 1 Kutu Krem Şanti
- 2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz (Sosu İçin)
- 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sosu İçin)
- 2 Tatlı kaşığı Nişasta (Sosu İçin)
Yapılışı:
Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir,
1 kaşık şekerle beraber yoğrulur. Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir. Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir. İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır.
Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır. Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir.
Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır. Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur. İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır.
Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır