IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:08   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Helva Dondurması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Su Bardağı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Kilogram Tahin Helva
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Petibör Bisküvi
  • 1 Kutu Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz (Sosu İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sosu İçin)
  • 2 Tatlı kaşığı Nişasta (Sosu İçin)
Yapılışı:
Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir,
1 kaşık şekerle beraber yoğrulur. Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir. Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir. İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır.
Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır. Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir.
Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır. Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur. İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır.
Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Su Bardağı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Kilogram Tahin Helva
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Petibör Bisküvi
  • 1 Kutu Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz (Sosu İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sosu İçin)
  • 2 Tatlı kaşığı Nişasta (Sosu İçin)
Yapılışı:
Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir,
1 kaşık şekerle beraber yoğrulur. Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir. Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir. İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır.
Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır. Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir.
Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır. Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur. İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır.
Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurması, helva

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ballı Portakal Dondurması Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:04
armut dondurması KarakıZ Tatlılar 0 21 Ekim 2011 19:17
Elmalı İtalyan Dondurması KarakıZ Yemek Tarifleri 0 21 Ekim 2011 18:42
Cath ve dondurması (: archangel Komik Loglar 2 07 Eylül 2007 11:21