Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Kasım 2012, 23:09   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İrmik tatlısı kızartması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Zerdeçal
  • 100 Gram Kedidili Bisküvi
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
  • 1 Çay Bardağı Frambuazlı Sos (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet