IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 23:09   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İrmik tatlısı kızartması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Zerdeçal
  • 100 Gram Kedidili Bisküvi
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
  • 1 Çay Bardağı Frambuazlı Sos (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Zerdeçal
  • 100 Gram Kedidili Bisküvi
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
  • 1 Çay Bardağı Frambuazlı Sos (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kızartması, tatlısı, İrmik

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:09
İki Renkli İrmik Tatlısı Sue Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 17:53
İrmik Tatlısı Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 29 Nisan 2012 16:23
Çilekli İrmik Tatlısı N999 Tatlılar 0 25 Şubat 2012 02:32
Portakallı İrmik Tatlısı Lady Hamur İşleri 0 17 Temmuz 2010 10:20