Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2012, 19:14   #2
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey

YURTDIŞI İMKANI

Kamu ihale uzmanlarının verimlilik ve etkinliğini artırmak amacıyla, yurtdışında Kurumun görev alanına giren konularda eğitim veren yabancı eğitim kurumlarında, Kurumca belirlenecek dallarda, lisansüstü eğitim programları düzenlenir. Eğitim programları iki yıldan fazla olamaz. Kamu ihale uzmanları, ayrıca yurt içi ve dışında yapılacak, lisansüstü eğitim, yabancı dilini geliştirme, seminer, kurs, staj, araştırma ve konferans gibi programlara gönderilebilir.

ÖZLÜK HAKLARI ve MAAŞLARI

Kamu ihale kurumunun özerk olamsı sebebiyle personelin özlük hakları, genel kamu personel rejiminin dışında, kendi teşkilat kanununa göre düzenlenir. Bu durum, çalışanlara görece yüksek özlük hakları ve geniş sosyal imkanlar temin eder. Kamu ihale uzmanları, kurumun meslek memuru olarak kamu ihale mevzuatı konusunda uzmanlaşır. Kurumda yürütülen projeler dolayısıyla uzmanlar sık sık yurtdışına çıkma imkanı bulabilir. Kurum içerisinde üst kademe yöneticilere terfi ederler. Diğer özerk kurumlar gibi Kamu İhale Kurumu da, kariyer meslek adaylarının en çok tercih ettiği yerlerden biridir.

Uzman Yrd. Maaşı; 3100
Uzman Maaşı; 3850 dir.

SINAVI HAKKINDA

Kurumun sınavına başvurabilmek için Hukuk mezunları KPSS P103 ten, İ.İ.B.F. mezunları KPSS P104 ten, Mühendislik fakülteleri mezunları KPSS P5 ten 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve KPSS yabancı dil testinden 42 veya daha fazla doğru cevabı bulunmak gerekmektedir. Son sınavı ÖSYM yapmıştır ve sınav TEST şeklinde yapılmaktadır. Sınav konuları a) Kamu Hukuku Grubu, b) Özel Hukuk Grubu, c) İktisat Grubu, d) Maliye Grubu, e) İşletme ve Muhasebe Grubu'dur. Bu gruplardan (a) ve (b) den az birisi olmak üzere 5 gruptan 3 tanesi seçilmek zorundadır. Üç test grubundan fazla test cevaplayanların cevap kâğıtları değerlendirmeye alınmıyor. Sözlü sınava belirlenen kadronun 2 katı aday alınır. Son sınav kasım 2009 da yapılmıştır. Sınava 519 kişi başvurmuş olup sınava 380 kişi girmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan