Elmalı - Tarçınlı Çıtır
Elmalı - Tarçınlı Çıtır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 yufka
5-6 adet kırmızı elma
2x1/3 ölçü/100 g toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı: Elmalar soyulur, rendelenir şeker ve tereyağı ile 5 dakika pişirilir, tarçın ilave edilir. Karışım yufkanın yarısına sürülür, yufka katlanır ve hamur keseceği ile şeritler halinde kesilerek yağlanmamış fırın tepsisine dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
Püf noktası: Fırından çıktıklarında yumuşak olmalarına rağmen dışarıda bekleyince çıtırlaşacaklardır. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarsa tekrar fırınlayarak çıtırlaştırılabilirler. Çıtırlar kahvaltıda, çay saatinde hatta dondurma ile tatlı olarak da servis edilebilir.
Şefin önerisi: Pul biber, kekik, ezilmiş sarımsak ilave edilen zeytin ezmesi ile "zeytinli çıtırlar" yapılabilir |