Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2013, 00:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Örgülü Pilav





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli Malzemeler
Pilav için
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı antep fıstığı
Hamur için
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alalım.
  2. Bir su bardağı su ve tuz ilave edip haşlayalım.
  3. Tavuk göğsünün etlerini kemiklerinden ayırıp bir kenarda bekletelim.
  4. Yarım su bardağı yağı tencereye alalım.
  5. Tavuk göğsünü haşladığımız suyu 4 su bardağına tamamlayalım.
  6. Pirinci bol suda yıkayıp, süzelim ve kaynayan suya ilave edelim.
  7. Pilavımızın inmesine yakın bezelyeleri ilave edelim.
  8. Pirinçler suyunu iyice çekince ateşten alalım.
  9. Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim.
  10. Bu arada 1,5 su bardağı unu eleyip ortasını açalım.
  11. Yumurtayı kıralım, tuzunu ve çok az su ilave ederek yoğuralım.
  12. Unlanmış bir zeminde yaptığımız bezeyi iki mantı hamuru kalınlığında açalım.
  13. Yufkayı iki parmak eninde şeritler halinde keselim.
  14. Yuvarlak tabanlı bir tencereyi yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
  15. Hazırladığımız şeritleri enine ve boyunu aralıklı olarak tencereye dizelim.(kafes gibi)
  16. Şeritlerin uçları hafifçe tencerenin dışına sarksın.
  17. Kafes boşluklarına fıstıkları yerleştirelim.
  18. Pilavın yarısını tencereye döküp bastıralım.
  19. Tavuğu pilavın üzerine döküp karabiber ekleyelim.
  20. Kalan pilavı da döküp kaşıkla bastırarak düzeltelim.
  21. Tencerenin dışına sarkan şeritlerin uçlarını pilavın üzerine döndürelim.
  22. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında şeritler pembeleşene dek pişirelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet