IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 00:28   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örgülü Pilav


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli Malzemeler
Pilav için
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı antep fıstığı
Hamur için
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alalım.
  2. Bir su bardağı su ve tuz ilave edip haşlayalım.
  3. Tavuk göğsünün etlerini kemiklerinden ayırıp bir kenarda bekletelim.
  4. Yarım su bardağı yağı tencereye alalım.
  5. Tavuk göğsünü haşladığımız suyu 4 su bardağına tamamlayalım.
  6. Pirinci bol suda yıkayıp, süzelim ve kaynayan suya ilave edelim.
  7. Pilavımızın inmesine yakın bezelyeleri ilave edelim.
  8. Pirinçler suyunu iyice çekince ateşten alalım.
  9. Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim.
  10. Bu arada 1,5 su bardağı unu eleyip ortasını açalım.
  11. Yumurtayı kıralım, tuzunu ve çok az su ilave ederek yoğuralım.
  12. Unlanmış bir zeminde yaptığımız bezeyi iki mantı hamuru kalınlığında açalım.
  13. Yufkayı iki parmak eninde şeritler halinde keselim.
  14. Yuvarlak tabanlı bir tencereyi yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
  15. Hazırladığımız şeritleri enine ve boyunu aralıklı olarak tencereye dizelim.(kafes gibi)
  16. Şeritlerin uçları hafifçe tencerenin dışına sarksın.
  17. Kafes boşluklarına fıstıkları yerleştirelim.
  18. Pilavın yarısını tencereye döküp bastıralım.
  19. Tavuğu pilavın üzerine döküp karabiber ekleyelim.
  20. Kalan pilavı da döküp kaşıkla bastırarak düzeltelim.
  21. Tencerenin dışına sarkan şeritlerin uçlarını pilavın üzerine döndürelim.
  22. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında şeritler pembeleşene dek pişirelim.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli Malzemeler
Pilav için
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı antep fıstığı
Hamur için
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alalım.
  2. Bir su bardağı su ve tuz ilave edip haşlayalım.
  3. Tavuk göğsünün etlerini kemiklerinden ayırıp bir kenarda bekletelim.
  4. Yarım su bardağı yağı tencereye alalım.
  5. Tavuk göğsünü haşladığımız suyu 4 su bardağına tamamlayalım.
  6. Pirinci bol suda yıkayıp, süzelim ve kaynayan suya ilave edelim.
  7. Pilavımızın inmesine yakın bezelyeleri ilave edelim.
  8. Pirinçler suyunu iyice çekince ateşten alalım.
  9. Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim.
  10. Bu arada 1,5 su bardağı unu eleyip ortasını açalım.
  11. Yumurtayı kıralım, tuzunu ve çok az su ilave ederek yoğuralım.
  12. Unlanmış bir zeminde yaptığımız bezeyi iki mantı hamuru kalınlığında açalım.
  13. Yufkayı iki parmak eninde şeritler halinde keselim.
  14. Yuvarlak tabanlı bir tencereyi yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
  15. Hazırladığımız şeritleri enine ve boyunu aralıklı olarak tencereye dizelim.(kafes gibi)
  16. Şeritlerin uçları hafifçe tencerenin dışına sarksın.
  17. Kafes boşluklarına fıstıkları yerleştirelim.
  18. Pilavın yarısını tencereye döküp bastıralım.
  19. Tavuğu pilavın üzerine döküp karabiber ekleyelim.
  20. Kalan pilavı da döküp kaşıkla bastırarak düzeltelim.
  21. Tencerenin dışına sarkan şeritlerin uçlarını pilavın üzerine döndürelim.
  22. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında şeritler pembeleşene dek pişirelim.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
pilav, Örgülü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Örgülü Tatlı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:51
Örgülü kuşlar Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Haziran 2012 18:10
Örgülü Tabureler Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 28 Ağustos 2011 01:06