19 Mayıs 2013, 00:29
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Tavuklu Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler
250 gr. pirinç 250 gr. tavuk 1 çimdik safran Çeyrek su bardağı tavuk suyu 2 adet yeşil biber 2 kaşık zeytinyağı 2 limon 1 diş sarımsak 1 adet soğan Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle sarımsakları dövüp,soğanları doğrayın. Tavada biraz yağ eritip soğanları ve sarımsakları pişirin. Yeşil biberleri kıyarak tavaya atın. Bir yandan da tavuğu kaynatın. Daha sonra tavadaki karışıma pirinci de ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun. Kaynattığınız tavuk suyunu pirincin üzerine döküp tuzu,karabiberi ve safranı ekleyin. Bu karışımı pirinçler bütün suyu çekip yumuşayana kadar,yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuğu küçük parçalar halinde çimdikleyerek pilav ile birlikte servis edin. Servis yapmadan önce üzerinde biraz limon suyu gezdirmeyi unutmayın.